Βιβλία-Ταξίδια
Έχουμε μπει στον τελευταίο μήνα του Καλοκαιριού και πολλοί απο μας ξεκινάμε τώρα τις διακοπές μας. Το Καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ξεκούραση, για ταξίδια, για μπάνια, για περιπάτους, για  καφέ με τους φίλους μας. Κυρίως όμως είναι η ιδανική εποχή για διάβασμα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι πωλήσεις των βιβλίων αυξάνονται κατακόρυφα τους Καλοκαιρινούς μήνες.

Απο απλούς χάρτες και ταξιδιωτικούς οδηγούς μέχρι ογκώδη μυθιστορήματα και επιστημονικά εγχειρίδια τα βιβλία έχουν την τιμητική τους. Ορίστε λοιπόν 10+1 οφέλη που τα βιβλία είναι ο ιδανικός σύντροφος στα ταξίδια και τις ταξιδιωτικές σου περιπλανήσεις.

1. Δεν ξεμένουν ποτέ απο μπαταρία και δε χρειάζεται να τα φορτίζεις.

2. Δεν ανησυχείς ότι θα στα κλέψουν και αναγκάζεσαι να γίνεσαι υπερπροστατευτικός.

3. Δεν τα πιάνει η μίρλα και η γκρίνια ότι τα παραμελείς.

4. Ούτε θα τσακώνεσαι μαζί τους για μικροπροστριβές.

5. Χωράνε παντού. Απο την τσέπη σου μέχρι την τσάντα θαλάσσης ή το σακίδιο σου. * Σε περίπτωση βέβαια που είσαι δεινός βιβλιοφάγος καταλήγεις να αδειάσεις τη μισή βαλίτσα για να χωρέσεις τα αγαπημένα σου βιβλία. Σε αυτή την περίπτωση η λύση είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία. Μόνο που θα πρέπει να φορτίζεις τη συσκευή σου. Ουπς..!

6. Σε κρατούν ευχάριστη συντροφιά στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, καθώς ταξιδεύεις με το τρένο ή όταν αγχώνεσαι για το επικείμενο ταξίδι.

7. Ένας ταξιδιωτικός οδηγός ή ένα βιβλίο τοπικής ιστορίας μπορούν να σου εξάψουν την περιέργεια και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου για να γίνεις εξερευνητής. Έτσι θα μάθεις πέντε πράγματα και θα εμπλουτίσεις τη διαμονή σου. Ακόμα καλύτερα δε θα βαρεθείς καθόλου και οι διακοπές σου θα κυλήσουν πιο ευχάριστα και πιο γρήγορα.

8. Ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, το αγαπημένο σου βιβλίο, μπορεί να σε χαλαρώσει σε μια δύσκολη στιγμή του ταξιδιού  ή ένα αφιλόξενο τόπο. Θα σε κάνει να χαλαρώσεις, να γελάσεις και να δεις τα πράγματα απο τη θετική τους πλευρα. Πιο αισιόδοξα.

9. Εάν ταξιδεύεις στο εξωτερικό ένα βιβλίο στη γλώσσα του τόπου προορισμού είναι ότι καλύτερο. Θα σε προετοιμάσει να αντιμετωπίσεις απλές καθημερινές καταστάσεις με σθένος και αυτοπεποίθηση. Μάλιστα θα έχεις το πλεονέκτημα ότι οι ντόπιοι θα σε καλοδεχτούν περισσότερο απο ένα απλό τουρίστα. Ακόμα καλύτερα θα κάνεις νέους φίλους.

10. Ένα βιβλίο ή μια απλή τοπική εφημερίδα θα σε συνδέσει με τον τόπο προορισμού και θα έχεις μια γενικότερη εικόνα για τα τεκταινόμενα. Θα πληροφορηθείς όχι μόνο για τα τοπικά τα νέα αλλά και για τοπικές γιορτές και πανηγύρια, Ευκαιρία να διασκεδάσεις λιγάκι!

11. Τέλος ένα βιβλίο μπορεί να σου ανοίξει το δρόμο και να σου δώσει κίνητρο να επισκεφτείς ένα τοπικό βιβλιοπωλείο. Σίγουρα θα ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρούς και θα φύγεις χαρούμενος και φορτωμένος.


Αυτά είναι μερικά απο τα οφέλη των βιβλίων που σε συντροφεύουν σαν ιδανική παρέα στα ταξίδια σου. Σειρά σου τώρα να μου πεις. Όταν ταξιδεύεις κουβαλάς μαζί σου κάποιο βιβλίο; Και για ποιο λόγο; Μπορείς να μου απαντήσεις στο χωρίο των σχολίων απο κάτω.

Θα χαρώ να σε ακούσω!


Written by admin

Leave a Comment
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.